Film og TV

Kick-Ass (2010)


«Hvorfor er det ingen som har prøvd å være superhelt?» Når Dave Lizewski, en helt vanlig tenåring i New York, tar på seg en gul og grønn våtdrakt han har kjøpt på nettet, finner han raskt svaret på sitt eget spørsmål: Fordi det gjør vondt!


Dave har bestemt seg for å bli en knallhard superhelt ved navn Kick Ass (Aaron Johnson), men det er ikke så enkelt. Dave gir seg ikke av den grunn, og mot alle odds blir han raskt et fenomen som fanger folks oppmerksomhet. Han er dog ikke alene der ute. Den fryktløse og topptrente far/datter-duoen Big Daddy (Nicolas Cage) og Hit Girl (Chloe Moretz) bekjemper kriminalitet som bare det, og har sakte men sikkert jobbet for å få has på forbryterimperiet til den lokale mafiosoen Frank D’Amico (Mark Strong). Kick Ass blir trukket inn i kampen der kulene suser og blodet flyter, og Franks sønn Chris, gjendøpt som superskurken Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), blir hans hovedmotstander. Dermed er scenen satt for det store oppgjøret mellom det gode og det onde der vår hjemmesnekrede helt må leve opp til navnet sitt. Eller dø i forsøket?

Filmen setter fort standarden for hva vi kan vente oss. For meg så virket det som en komisk blanding av Spiderman og Wanted på en måte. Jeg ble meget underholdt hele veien. Det som virker som en barnefilm har en god del innslag av blod og gørr, som avkapping av kroppsdeler osv… Kinopublikum hadde gitt denne terningkast 6, men jeg havner på en sterk sterk 4.

Til slutt…. Ja det gjør nok vondt å leke superhelt… ouch..

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: