Media

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Originaltittel: The Imaginarium of Doctor Parnassus

Skuespillere: Johnny Depp, Heath Ledger,Jude Law, Colin Farrell, Christopher Plummer,Lily Cole, Quinn Lord, Tom Waits, Verne Troyer, Andrew Garfield, Cassandra Sawtell,Paloma Faith, Carrie Genzel, Michael Eklund,Brad Dryborough, Johnny Harris Manus: Terry Gilliam, Charles McKeown Genre: Eventyr / Fantasy Nasjonalitet: England Språk: EngelskLengde: 2 t. 3 min. Distribusjon: Walt Disney Studios Motion Pictures Norway Produksjonsår: 2009
 
Den forteller historien om Dr. Parnassus og hans høyst spesielle «Imaginarium», et omreisende show hvor publikum får en uimotståelig mulighet til å velge mellom lys og lykke, eller mørke og tungsinn. Utsyrt med gaven å kunne styre andres forestillinger er Dr. Parnassus plettet med en mørk hemmelighet. For lenge siden gjorde han et veddemål med djevelen, Mr. Nick, hvor han vant udødelighet.

Mange århundrer senere, etter å ha møtt sin store kjærlighet, gjør Dr. Parnassus en ny avtale med djevelen og bytter udødeligheten mot ungdom, på den betingelse at når hans førstefødte kommer til sin 16 års dag vil han eller hun komme i Mr Nicks eie.

Valentina nærmer seg nå raskt denne aldersgrensen og Dr. Parnassus er desperat etter å beskytte henne fra den ventende skjebnen. Mr. Nick kommer for å hente henne, men som alltid innstilt på å gjøre et veddemål, reforhandler han avtalen. Den som vinner Valentina denne gangen blir den som først forfører fem sjeler.

Dr. Parnassus verver en rekke komiske og besnærende typer på sin reise og lover sin datters hånd til den som hjelper ham å vinne. I dette fengslende, eksplosive og eventyrlige kappløpet med tiden må Dr. Parnassus kjempe for å redde sin datter i et uendelig landskap av utrolige hindringer – og å rette opp sine tidligere feil en gang for alle.

 
Dette var en utrolig film må jeg legge til. Masse kjente fjes som gjør en god jobb. Til tider minner filmen meg i trekk om Baron Munchauser og etter en rask titt på imdb er det samme mann som står bak denne også. Jeg liker en god film som klarer å underholde meg hele veien og denne skuffer ikke.
Absolutt til anbefaling…
 
IMDB: 7,2
Min vurdering: 8

1 kommentar

  1. Så bra!Eg satt noen dager tilbake og lurte på om eg skulle laste ned denne.. Men, eg var i tvil om dette var en film eg ville like..Kanskje eg skal hive meg på det!Spes etter en sånn anmeldelse

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: