Media

The Pacific (TV)

Mange husker «Band of Brothers» – den kritikerroste serien som fulgte et kompani soldater under andre verdenskrig. Når HBO nå presenterer en frittstående oppfølger, sparer de ikke på kruttet. ”The Pacific” er en av de dyreste tv-seriene som er laget – hver episode kostet 20 millioner dollar.

«The Pacific» fokuserer på den avgjørende delen av krigen som fant sted i Stillehavsområdet, og er delvis basert på virkeligheten gjennom tre soldaters opplevelser. Produsenter erTom Hanks og Steven Spielberg. 
Vi følger de amerikanske marinesoldatene Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sladge (Joe Mazzello) og John Basilone (Jon Seda) under dramatiske kamper på steder som Guadalcanal og Iwo Jima, og frem til de alliertes seier. Serien starter direkte etter japanernes angrep på Pearl Harbor, og følger tre soldaters hverdag med alt fra tøff krigføring til romanser.  Alle tre er tilknyttet  1. marinedivisjon, en infanteridivisjon kalt ”The Old Breed” – den eldste og største operative divisjonen i markinekorpset. 
Robert, Eugene og John er identiske med tre marinesoldater fra virkeligheten. To av dem har skrevet bøker om de traumatiske krigsårene; ”With the Old Breed” er skrevet av Eugene Sledge og ”Helmet for My Pillow” av Robert Leckie. Sersjant John Basilone, med foreldre som var italienske immigranter, ble som den eneste marinesoldaten hedret med to av det amerikanske forsvarets høyeste utmerkelser under andre verdenskrig: Navy Cross og Medal of Honor, den siste for hans innsats i slaget ved Guadalcanal. Han ble drept i kampene ved Ivo Jima. Både Leckie og Sledge gikk bort i 2001.

 

I innledningen til hver episode forteller virkelighetens marinesoldater om sine opplevelser og vi ser klipp fra filmavisene ”The March of Time” med Tom Hanks som fortellerstemme.
Regissørene av ”The Pacific” har også tidligere jobbet med prestisjetunge produksjoner fra HBO; blant dem er Carl Franklin (”Rome”), Jeremy Podeswa (”Six Feet Under”), Tony To (”Band of Brothers”) og Tim Van Patten (”The Sopranos”).
The Pacific skildrer kampene i Stillehavet under andre verdenskrig – det fysiske, psykiske og emosjonelle som utforsker menneskes påkjenning ved krig.
IMDb score: 8,7/10
Mine poeng: 7

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: