Google

Sverige har bestemt å skrinlegge overgangen til DAB.

Sverige har bestemt å skrinlegge overgangen til DAB.

Sverige har bestemt å skrinlegge overgangen til DAB.

Dette pga. manglende dekning og dermed en sikkerhetsrisiko.

Hva er dine erfaringer med DAB?

http://www.dagbladet.no/2016/02/20/kultur/dab/radio/medier/dab-radio/43227821///cdn.embedly.com/widgets/platform.js

12 kommentarer


 1. Har selv bare positiv erfaring med DAB. Bruker DAB kun i bilen.


  Største utfordringen ser jeg gjennom jobben i bilbransjen. Kun nyere biler har DAB+ montert originalt. Så mange bileiere ønsker ettermontering av DAB+. Da helst uten noen synlige «dingser» i bilen.

  Liker


 2. Har forsåvidt skrinlagt DAB jeg også, i allefall det å konvertere det jeg har i bilen – har gjort noen tester , men nei. Hjemme (og i bilen) har jeg internett… 🙂 

  Liker


 3. Blir ettermontert DAB+ fullt integrert i bilens eksisterende system (’10 BMW 5-serie) for min del nå til våren, men bare fordi det var ubetydelig dyrere enn å kun ettermontere blåtann.


  Siden BMW ikke hadde A2DP på det originale systemet, og førsteeier av bilen valgte bort blåtann når han kjøpte den må der ettermonteres, og dingsen som gir A2DP og handsfree gir også DAB.

  Liker


 4. Måtte faen ta hele DAB opplegget! Jeg har alltid radio på, hele dagen. Den står på NRK P1, bortsett fra søndag kl 11:00 til 12:00. Jeg tok en opptelling og jeg har 23 radioer. Disse er i følge Radio.no, ved Herr Torvmark, skrap i løpet av 2018. Miljøforurensing! Herr Torvmark trøster meg med at jeg kan få så mange nye radiokanaler??? Skal bli artig å kunne lytte til radio fra Nairobi, Øvre Volta, Nordre Mongolia eller strupesang fra Nepal. Nei dette er et gigantisk lureri, med masser av penger å tjene for personer som jeg nok må innse som «lurere en jeg. Men de er ikke særlig smart!

  Liker


 5. Har ikke hatt FM radio hjemme siden 2004 – har aldri hørt så mye på radio som etter at den ble kastet ut (har ikke DAB radio heller hjemme).


  Har DAB+ i bilen – og savner med en gang jeg setter meg inn flere kanaler, samt det er ikke dekning i tunneler.


  Det blir ofte til at jeg heller hører på Spotify i bilen via A2DP…

  Liker


 6. Olaf Thorstensen kunne ikke være mer enig,jeg også «radioman»og denne damp radioen som jeg kaller det skal de tre ned over hue på vårs FOR HER ER DET DEMOKRATI,FOR DET HAR JEG BESTEMT!!!! Om dere som får denne damp + I biler osv er faktisk helt uviktig og tildels uvesentlig for her er det snakk om ca 10 millioner radioer som «blir skrap» Miljøvennlig?????

  Liker


 7. + Irene Piiksi Godt å se at du har fortått idiotien i dette! Jeg aksepterer at FM nettet nok var teknisk sett foreldet. Imidlertig kan jeg ikke akseptere at en eventuell modernisering, ikke har et krav om at et moderne digitalt nett burde kunne sende i FM båndets frekvenser. Dette skulle overhodet ikke være særlig vanskelig!!!

  Liker


 8. Det er akkurat det som er vanskelig Olaf Thorstensen​. En kan ikke sende digitalt i FM-båndet, for der er kanalene fylt med analog trafikk. De ville forstyrret hverandre ganske grovt. Ikke ville det vært poeng i heller, siden en FM-radio mangler digital dekoder.


  Etter man har slukket alle analoge master her til lands (samt svenske, finske og russiske master langs grensa) kan man nok sende digitalt i FM-båndet, men da må noen lage nytt utstyr igjen.

  Liker


 9. Det er nå merkelig at det ble bygget et nett for TV, Digitalt bakkenett, som vi ganske enkelt, koblet oss til, dog med en liten kortmodul for de som vil ha mer enn NRKs sendinger. Jeg er så gammel at jeg husker godt hvordan det var å lytte til radio på mellombølge. Det var susing og spraking. Jeg var 9 år gammel da min far kjøpte TV, sensommeren 1960. Tv’en hadde 11 kanaler, og i Bergen brukte vi kanal 9 og 11. Da var vi i VHF båndet. Overgangen til UHF gikk helt smertefritt! En annen sak er dersom en ser på verdens dekningskart, er det kun et lite land på det Amerikanske kontinetet som bruker Dab+  Jeg tror at det er Trinidad &Tobago. Et land som Canada har skrotet DAB+


  +Willy André Bergstrøm

  Liker


 10. Det var da nok sure miner rundt det digitale bakkenettet også, med folk som plutselig måtte oppgradere litt her og der for å få det inn. Gamle antenner som ikke holdt mål, faktisk en del direkte vrange folk som hadde TV uten SCART-kontakt.


  Jeg jobbet som brunevareselger akkurat når omleggingen begynte her på vestlandet, og det var ikke akkurat smertefritt for en del folk.


  I begynnelsen kunne en ikke koble antenna rett i TV’en heller, for det var få eller ingen TV’er på markedet i 2007/2008 som støttet MPEG4-koding selv om de hadde DVB-T (Digitalt bakkenett). Standarden de andre europeiske landene hadde valgt var nemlig MPEG2-basert, og det var det tv’ene støttet. Andre halvår 2008 fikk Samsung godkjent en rekke tv’er for RiksTV-mottak. Etter det gikk det noe lettere.


  Forskjellen på Digitalt Bakkenett for TV og Radio er at når de bygde ut for TV satte de planen, feide alle innsigelser til side, og gjennomførte nesten i henhold til plan. På den måten var nettet utbygd og gammelt nett faset ut mens teknologien ennå var relativt ny. Det holdt nemlig ikke som argument at folk hadde 15 år gamle TV-apparater som nå ble ubrukelige.


  Som en kuriosa kan det nevnes at vi faktisk måtte ta inn SCART til RF-modulatorer for en kunde som tviholdt på den gamle Salora’en sin. Jeg er ganske sikker på at en helt OK flatskjerm ville vært innspart på et par år i forskjellen på strømforbruket…

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: