Google

PST får tillatelse til dataavlesning direkte fra telefoner og PC-er

PST får tillatelse til dataavlesning direkte fra telefoner og PC-er

PST får tillatelse til dataavlesning direkte fra telefoner og PC-er

Så nå kan du risikere Politi/PST på døra om en sier eller skriver ord som terror, jihad, bombe, osv..

Ikke bødvendigvis mens du er i samtale, for PST har fått tilgang til å overvåke mikrofon og kamera på telefonen din uten ditt samtykke eller viten. Selv når enheten ikke er i bruk!

For å unngå dette kan en aktivere KNOX-beskyttelse og kryptering i Android OS. Samt at nyere Apple-enheter har dette aktivert som standard.

Lykke til Anundsen!

http://itavisen.no/2016/03/11/pst-far-tillatelse-til-dataavlesning-direkte-fra-telefoner-og-pc-er//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

17 kommentarer


 1. Kryptering ftw!


  Det eneste som bekymrer meg er at om data lagres lenge nok så kan kryptering knekkes. Er en villig til å lagre all trafikkdata i 5-10 kan en fint være troende til å bruke informasjonen kreativt.


  Så, Anundsen & Co: Når / hvis dere leser dette — ét drit.

  Liker


 2. Ja, ser den utfordringen å! Selv tror jeg at de må ha fysisk enheten for å knekke krypteringen. Dette må jeg sjekke nærmere..


  Vi har siste 2 årene mistet ytringsfrihet og privatliv. Og dette pga. terrorisme. Kiss My Ass!


  Så, Amundsen & Co: Når / hvis dere leser dette — idiot.

  Liker


 3. Jeg er så lei av all denne sinnsyke overvåkingen… Det virker som alt går i feil retning nå.


  Jeg hadde forresten en interessant chat med Romerike Bredbånds kundeservice for ei stund siden. Jeg sendte melding på chatten og de skrev melding til meg, jeg skrev svar, men klarte å glemme å trykke «send» og gikk til lønsj mens jeg trodde jeg hadde sendt meldingen. Etter lønsj så jeg at jeg ikke hadde sendt meldingen men det interessante var at jeg hadde fått svar på spørsmålet jeg aldri sendte! Romerike Bredbånd spurte etter ei stund om jeg var fornøyd med svaret og om det var noe mer. Jeg svarte at jeg ikke hadde flere spørsmål men at jeg var veldig imponert over at de svarte meg på spørsmålene mine allerede før jeg hadde spurt. Svaret var at de ser alt jeg taster før jeg sender det!


  Med regjeringen og Anundsens nye overvåkningsterror regner jeg med at det blir massearrestasjoner av NAVs klienter på nav-chatten. Det blir nok tastet en del «krydret» språk der som aldri blir sendt av nav klientene…

  Liker


 4. Terje L. Reiersen​: Er mange slike supportchatløsninger der det du skriver kommer opp på skjermen i andre enden bokstav for bokstav. Ikke unormalt, og det hjelper supporteren til å kunne forberede svaret fortere istedet for at han må vente til du er ferdig. Men kunne jo være greit om flere var klar over det.

  Liker


 5. Takk for informasjonen Bård Haveland​ det betyr at de som betjener chatten fra diverse firmaer og offentlige instanser, får vite litt av hvert om avsenderen, kanskje og hva man «tenker» om dem.


  Koblet opp mot det denne posten egentlig dreier seg om, betyr det at om du sitter i en chat og skriver noe skikkelig ille om den andre parten i chatten, men sletter det uten å poste det, så er du allerede en lovbryter og kan i ytterste konsekvens pågripes, siktes, tiltales og dømmes, fordi du hadde tenkt en tanke.

  Liker


 6. Akkurat ja, Jim Lian​ sånn er det når jeg ikke følger med 🙂 Regner med at det er mange i andre enden av chattene jeg har vært i som har fått litt ekstraarbeid fordi jeg ofte slurver og poster feil lenker. Sist var det til Netcom, jeg skulle poste et telefonnummer men hadde vist ikke kopiert det alikevel så da ble det en sinnsyk lang lenke til ei eller anna totalt uinteressant nettside, som forsåvidt var innenfor tema telefonabonnement men fra en av konkurrentene til Netcom. Regner med at de feide febrilsk over nettsiden for å finne ut hva som skule komme fra meg, men så sletta jeg den etter ei stund og posta bare et kjedelig telefonnummer. Men dette ga meg en god idé om «hvordan ha det gøy med chattetjenestene» 😀

  Liker


 7. Terror, bombe, jihad, al qaida – gleder meg til å ha en diskusjon om mine rettigheter. Btw, bruker egen Android mod på telefonen, har også krypterigs chip. All kommunikasjon via SSH bruker 4096bits RSA. Har jeg noe å skjule? Nei.


  Forslag; Hvis vi alle bytter ut vanlige ord som «Hei på deg» til «Terror, bombe, jihad, al qaida» så hadde de fått mye å gjøre 🙂

  Liker


 8. Terje L. Reiersen Det som er mer bekymringsfullt når det gjelder NAV er nok ikke klientenes språk,men at NAV har mer overvåkningsmyndighet enn politi osv har hatt….De kan gå inn å sjekke det meste. At Datatilsynet har tillat dette er meg en stor «gåte»

  Liker


 9. Hva tror dere er hovedproduktet til Facebook? Største bragden til det firmaet er ikke systemet deres, men at de har lurt folk til å levere fra seg all info om seg selv, gratis… #TermsAndConditionMayApply

  Liker


 10. Vil bare poengtere at dette fortsatt bare er et ønske fra stasi agenten Anundsen. Håper da virkelig ikke at han får mange nok på laget til å gå inn for dette idiotiske forslaget.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: