Google

Vannvittig tøff EL-lastebil. 200 mil og 2000 HK. Burde bli en real utfordrer til drivstoff drevne lastebiler dette.

Vannvittig tøff EL-lastebil. 200 mil og 2000 HK. Burde bli en real utfordrer til drivstoff drevne lastebiler dette.

Vannvittig tøff EL-lastebil. 200 mil og 2000 HK. Burde bli en real utfordrer til drivstoff drevne lastebiler dette.

http://www.tu.no/artikler/denne-har-seks-elmotorer-og-200-mils-rekkevidde/347184//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

10 kommentarer

  1. Denne er i USA utførelse i forhold til vekt og lastfordeling. Tandem boggi er neppe noe alternativ i norsk utførelse. Men for all del, tanken er god. Og jernbanen har jo hatt samme løsning på sine skiftelokmotiv, men da diesel-elektrisk ( Bergen Diesel)

    Liker

  2. birger monsen I løpet av året får vi alle nye strømmålere med automatisk avlesning hver time. Dette kommer til å føre til at lading av elbiler «styrker» strømnettet i det prisingen kommer til å bli slik at det blir dyrere å lade når det er høyt forbruk. Det medfører at mange med elbil vil lade når det er lavest forbruk og dermed lavest pris. Da tar man toppen av forbruket og det fordeles jevnere. Når «Tesla wall», og andre batteribanker, blir mer utbredt, vil også dette føre til en jevnere belastningen av strømnettet.

    Liker

  3. Folk kommer hjem fra jobb, og må lade bilen før middagen er spist så de kan kjøre barn til fritidsaktiviteter. Dermed forverrer man det allerede problematiske tidspuntet for strømnettet. Jeg tror det skal en stor prisdifferensiering til for å endre den adferden…

    Liker

  4. Hvis denne lastebilen har en turbinmotor som direkte driver el-motorer så er det jo ikke egentlig en el-bil.

    Det er jo slik dieselelektriske lokomotiv har virket på jernbanen siden damplokene måtte vike. Det fantes ikke noen gear som kunne takle overføring fra en dieselmotor til hjul med de kreftene som slippes løs for et langt godstog. Små skiftelok har gjerne en mekanisk drift.

    Fordelene med en slik turbinelektrisk kan være flere. Både smidigere gearing (tradisjonelle trekkvogner har ofte bare et turtallsområde på 500o/min der de virkelig trekker), fleksibilitet mht drivstoff og mulighet for å tune motor og generator for ett turtall.

    Jaguar laget vel en konseptbil over samme tema. Muligens i 2014?

    Liker

  5. birger monsen​ å lade en elbil har en lavere «effekttopp» en det å lage middag 🙂 komfyren trekker mer enn de 10A som elbilene lader på, noen lader vel på 16A men de fleste lader på 10A.

    Liker

  6. birger monsen Hvis du leser artikkelen vil du se at denne lastebilen har forholdsvis stor egenvekt som skyldes batteriene. Turbinen har kun som funksjon å drive lading av disse. Men høy egenvekt gir mindre lasteevne da totalvekt er gitt. Og vektfordelinga på denne doningen er lagd for USA,all vekt på boggien. Men et steg i riktig retning. Og siden elektromotorer har helt flat dreiemomentskurve blir gearskifte et ikke-tema.

    Liker

  7. birger monsen > Er vel ikke gitt seg at alle har det slik. For egen del, så vil frem og tilbake jobb kun tappe rundt 10 %. Da er det mye igjen for å kjøre rundt på ettermiddagen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.