Google

Nye regler og utvidet myndighet til å overvåke deg elektronisk!

Nye regler og utvidet myndighet til å overvåke deg elektronisk!

Nye regler og utvidet myndighet til å overvåke deg elektronisk!

Ikke er jeg terrorist, narkotikalanger eller bedriver med annen ulovlighet som disse nye lovene er ment for å brukes mot, men jeg er allikevel skeptisk til om dette blir litt som i USA, hvor en pakker økonomisk vinning inn bak terrorfare.

Selv tror jeg at vi forbrukere i større grad kommer til å kreve elektroniske apparater som muliggjør anonymitet.

Mobil uten sporing.. kryptering av data og trafikk.

Skulle jeg ha vært kriminell idag ville jeg ha tenkt i de baner å ikke bruke en mobil med Instagram, Google-konto og Snap-chat på.. ler..

http://www.aftenposten.no/norge/Slik-blir-politiets-nye-overvakingshverdag-62329b.html//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

13 kommentarer


 1. Problemet Jim Lian​ er at du må legge igjen dingsene hjemme selv om du ikke skulle utføre noen sprell. Faktisk må du unngå å oppbevare disse dingsene hjemme da de gir øvrigheta tilgang til deg, din familie og deres privatliv, 24 timer i døgnet! Vær og oppmerksom på denne regjeringens ønske om å oppfylle alle USA og EUs krav til overvåkning og kontroll, da skal selv dine tanker, f.eks dagbøker, dikt, og andre tekster, overvåkes. Alt du skriver, selv det du ikke poster eller deler med noen, skal overvåkes og registreres.

  Liker


 2. Terje L. Reiersen ja, du har helt rett, min kommentar var bare for å eksemplifisere hvor enkelt det er for de som har til hensikt å finne på noe sprell å «forsvinne», mens de som overvåker «sitter der», som du skriver, og skummer i gjennom hverdagen til oss andre..

  Liker


 3. Den nye loven gir politiet rett til å overvåke lydsignal plukket opp av mobil, nettbrett og pc. Samt kamera!


  Blir vanskelig å være kriminell idag.. Stakkars

  Liker


 4. Jeg er redd du er «spot-on» Jan Erik Gulliksen​


  Vår nasjon er et godt stykke fra hvordan den såg ut 5 år siden. Nå har vi hørt om terrorgnålet til USA så lenge at vi har begynt å kjøpe det.


  Det er sånt at jeg har lyst å snakke høylytt om atombombe hjemme en hel dag og vente på menn i hvite frakker.

  Liker


 5. Dette er stort sett Datalagringsdirektivet, akt 2, med bonusmateriell.


  Dei fekk ikkje viljen sin, så dei prøvar på nytt, og denne gong tek dei skikkelig i.


  Argumenta mot har ikkje endra seg. Dette flyttar ressursar over til digital, når dei kriminelle allereie har byrja å sjå at framtida for dei er analog. Terroristane har vore der i årevis allereie, og organisert kriminalitet følger på. Ein kjem til å site att med ein enorm ressursbruk på å overvåke vanlege folk og småkriminelle, medan dei som var målet med heile greia får ein plutselig fascinasjon for giftfrie blyantar, lettfordøyelig papir med jordbærsmak og turar i skog og mark (les: langt unna rom som kan avlyttast).

  Liker


 6. På høy tid Jan Erik Gulliksen !


  Og hvordan viser man sin motstand til dette som privatperson? Kan man sende inn klagebrev eller lignende? Det nytter ikke å sitte her å klage. Hva kan vi gjøre? Er ikke dette et demokrati. Det er folket som skal avgjøre utfallet i saken i så fall.. Hvordan kan vi vise at vi kjenner våre rettigheter og faktisk gjøre krav på de før de stjeles? Om vi ikke begynner å gjøre krav på rettighetene våre snart, vil vi om ikke lenge være frarøvet alle!

  Liker


 7. Sturla Sturlason Jepp en FB-gruppe er nok ikke hele løsningen. Så hvordan!? Hvor har demokratiet vårt gjort av menneskerettighets organisasjoner? Den fjerde frie presse kunne ha gjort mer. Vi kunne ha tuslet unner en banner ell. Noen tips der ute?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: