Google

Har nettopp fått tilsendt det informasjon om etablering av kjernejournal av mine barn.

Har nettopp fått tilsendt det informasjon om etablering av kjernejournal av mine barn.

Har nettopp fått tilsendt det informasjon om etablering av kjernejournal av mine barn. Og leser en ting som uroer meg veldig.

En ting er privatlivets fred, beskyttelse av personlige data osv osv. Men, at en lege skal bedømme om jeg skal få se kjernejournalen for mitt eget barn? Mellom 12-16år.

Jeg uroer meg litt for all denne lagringen av data. Og samtidig påpeker helsevesenet at om jeg avstår fra å lagre i kjernejournal så fratar jeg helse personell viktig info når de skal behandle meg og mine.

9 kommentarer


 1. Den ser jeg! Mye der som gir mening Gisle Enåsen​​


  Men, jeg liker ikke utviklinger der jeg som individ av dette samfunnet skal få innskrenket råderett over egen informasjon. Jeg får selv ikke vite hvem som har lest min egen kjernejournal eller hvem som har lest mine opplysninger på NAV for den del… Og ikke minst hva som feiler mine barn??


  Jeg skulle aldri ha lest 1984 av Georg Orwell. Hehe

  Liker


 2. Jeg fikk den samme her om dagen, og jeg tenker også at de kunne ordlagt seg litt annerledes.


  Jeg har klippet litt fra en artikkel som dinside.no hadde på saken for rundt et år siden og der står det:


  «Når det gjelder barn, er det noen spesielle hensyn og begrensninger. Fram til barnet er 16 år er det kun helsepersonell som har tilgang til kjernejournalen. Dette er fordi barn har bestemmelsesrett fra de er 12 til 16 år. Foreldre kan søke om innsyn, og det vil da bli tatt stilling til det for den enkelte.»


  Så; bestemmelsesretten altså.

  Liker


 3. Her bekrefter du min misstanke Jim Lian​


  Selv ingen barn mellom 12 og 16år har vært delaktige i denne bestemmelse.


  Men, det er noe mer med kjernejournal foreldre ikke skal få vite om. Katalogisering? Forventet adferd fra arvematerialet, lokasjon, statistikk??


  Kjenner jeg blir paranoid nesten…

  Liker


 4. https://helsenorge.no/kjernejournal/hva-er-kjernejournal#Hva-inneholder-kjernejournalen?


  «Registreringen vil som regel skje i samråd med deg når du har legetime eller får behandling. Derfor vil ikke kritisk informasjon ligge i kjernejournalen din før legen har registrert den.»


  Opplysninger som ikke blir registrert i kjernejournal:


  *alle tidligere diagnoser


  *notater fra pasientjournal


  *blodprøvesvar og andre undersøkelsesresultat


  …er det de sier i allefall 😉

  Liker


 5. Det vil nok finnes tilfeller der barn ikke vil foreldre skal blandes inn. Med god grunn. Så denne selvbestemmelsesretten skal vi ta vare på. Det er dessverre ikke alle foreldre som er bra for barna.

  Liker


 6. Som Trond Anders Sorvoja seier, det er ingenting nytt i at foreldre ikkje har innsyn i barna sin legejournal etter fylte 12 år.


  Som så mange andre ting som skapar reaksjonar er problemet at ein var dum nok til å minne folk på korleis ting er.


  Ein kan jo berre sjå på dette med brukaravtalar. Google hausta massiv kritikk frå både brukarar og myndigheiter over den nye avtalen sin for nokre år sidan, men det einaste dei hadde gjort var å ta den gamle avtalen og gjere den lesbar for vanlege menneske.


  Einaste grunn til at det ikkje var ramaskrik over dei mykje verre avtalane til Apple og Microsoft er at ingen forstår dei.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: