Google

Norske banker slår ring om Vipps før de store aktørene tar markedet.

Norske banker slår ring om Vipps før de store aktørene tar markedet.

Norske banker slår ring om Vipps før de store aktørene tar markedet.

Hverken Android Pay eller Apple Pay er tilgjengelige på det norske markedet enda, men det er bare et spørsmål om tid før de dukker opp.

Da blir det spennende å se om Vipps vil overleve! En ting er sikkert: Jeg er klar for å velge den som er mest brukertilpasset!

https://www.nrk.no/norge/100-bankar-gar-saman-om-vipps-1.13374769//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

10 kommentarer


 1. Stig Aker-Olsen Da er det eventuelt kun et antall terminaler som har aktivert NFC, der jeg testet visste de ikke hva NFC var, fikk klar beskjed om å aktivere bluetooth for å betale.

  Liker


 2. Det eneste riktige i lille norge (og på tide…), jeg har enda ikke tatt i bruk noen av disse, og blir å vente på at løsningene modnes litt først.

  Liker


 3. Bruker idag Vipps. Men, irriterer meg over at 3.part banker må vente til mandag om en sender/mottar penger i helga. Dette må bort!!


  Ellers har var jeg tidlig uten med MobilePay, men skiftet bank i ettertid.


  Hadde håpet at Visa/Mastercard snart ville godta Android Pay. Selv om jeg er litt skeptisk til å gi Google for mye detaljer.. Men, de vet vel nok om meg fra før av.. Hehe..

  Liker


 4. Har betalt med mCASH i butikken ein einaste gong, og det freista ikkje akkurat til gjentaking. Laste appen (vente), slå pin (vente), aktivere QR-leser (vente), lese QR-kode (vente), mobilen melder interessen for å betale til systemet (vente), kassa oppfattar ønsket om å betale (vente), bekrefte betalinga på appen (vente)…


  Kunne betalt tre-fire gangar med kortet på tida det tok. Med mindre dei andre alternativa er svært mykje raskare og smidigare blir det ei nisjeløysing for dei sære og ei nødløysing for folk som har gløymt kortet, men det blir ikkje foretrukken løysing.


  Det må ein hardwarekomponent til i dette, ein rask og effektiv metode der kassa og mobilenheten blir einige seg i mellom med sikring opp mot systemet. Dette har både Google og Apple med NFC mot betalingsterminalane, på samme måte som trådlause kort. Så kjem jo utskiftinga av terminalar rundtom, men med tanke på at dei fleste nye terminalar uansett har dette (deaktivert) er det ei mykje mindre utfordring enn å oppgradere alle kassene til å vise Vipps-koden.


  Når det gjeld Android Pay og Apple Pay må vel norske bankar slutte å aktivt motarbeide dei før dei kjem til landet? Dette er nok eit ledd i planen for å halde dei ute.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: