Google

Sånn skal det gjøres!!

Sånn skal det gjøres!!

Sånn skal det gjøres!!

For mens flere selskaper i utlandet tilbyr sine kunder ubegrenset menge data i måneden, må vi vente på lille Chili fra Bergen.

Ikke særlig avskrekkende pris heller.. 399,-

Litt usikker om Chili bruker Telenor sitt nett, eller de andre (jeg kommer ikke på navnet)

Nå skal det ikke gå lenge før de andre leverandørene kommer med sine tilbuder!!

PS! Det er uansett satt en max limit på 1TB i måneden. Samt 12GB i EU/EØS

Chili sier også at de ikke ønsker at slike abo blir brukt til Hotspots på hytta og (har kopiert polisy fra andre land) og at Hotspots og Tethering får begrensninger.

Dette blir spennende å lese om senere. Vurderer Chili basert på dette grunnlag!

https://www.tek.no/artikler/endelig-kommer-mobilrevolusjonen-chili-mobil-lanserer-fri-data-for-399-i-maneden/438065//cdn.embedly.com/widgets/platform.js

42 kommentarer


 1. Liker at konkurransen spisser seg litt til og at ubegrenset data er nå på markedet. Jeg har betalt i snitt ca. 300,- i måneden for mobil abo. men de siste 2 årene har jeg betalt 200,- pga konkurransen. Nå ønsker de 400,-.

  Liker


 2. John Holme ble litt ivrig der, holder vel med en post så jeg slettet min 😂 Men hva var dette med Hotspot? Noen form for restriksjoner?

  Liker


 3. Hotspot er jo deling av Internett via WiFi fra 1abo til flere enheter. Usikker hvordan de ser for seg å begrense dette. (på min telefon er dette bakt inn i OSet og ikke noe operatøren kan regulere slik jeg ser det.


  Med «ubegrenset» data kan jo flere vurderer å kutte ut Internett hjemme og heller ha 1abo for hele familien hjemme.

  Liker


 4. Det blir vel en slags Fair Use-klausul, at du i utgangspunktet har fri data, men at «overforbruk» fører til throttling.


  Evt blir det som fri tale, sms etc, at der er ei grense, men at den er satt ganske høgt over det gjennomsnittbrukaren klarar å gå gjennom på ein månad (typisk 3000 minutt, 3000 meldinger).

  Liker


 5. Telenor er bare så psyco dyre!


  Men, priskrigen utligner seg endel da alt blir ubegrenset, ringing, SMS og data.. Da er det nesten bare Pris som skiller og det blir spennende å følge med på fremover

  Liker


 6. bytt.no har samla litt frå kundane, og ein kan jo seie det er blanda drops.


  No er det stort sett misnøgde kundar som gidd å levere omtale (då eg jobba i Expert gjorde dei ei studie som kom til at ein godt nøgd kunde i snitt snakka med fire personar om opplevinga si, medan ein misnøgd kunde snakka med i snitt 17 andre om det), så det kan jo farge biletet ein del. Ser ut som dei nyare omtalane er betre enn dei gamle.


  Når det gjeld Chili som leverandør er dei vel ein virtuell-leverandør som andre virtuell-leverandørar. Telia-nett, Telia tenester etc.


  Om du bur sentralt er det med andre ord heilt OK.


  bytt.no – Chilimobil

  Liker


 7. Trur eg ventar ei lita stund og ser om dette er den typen mini-firma som tek pengane i ein koffert og set seg på flyet til Bangkok utan returbillett. «Når noko ser for godt ut til å vere sant, er det ofte det.»


  Men dersom det varer, reknar eg med at vi snart høyrer liknande tonar frå ICE og kanskje Telia.

  Liker


 8. Sjølv er eg ganske låst når det gjeld abonnement. Har ikkje valgt sjølv på mange år, men då eg styrte det sjølv var det alltid Telenor på tross av litt høgare pris. Til dømes det å kunne gå inn på ein hvilken som helst elforretning og få nytt simkort om noko skulle gå gale var eit av punkta som vegde opp for at dei låg nokre prosent høgare i pris.


  Neste skifte står for døra, då vi migrerer frå Telenor Bedrift til Atea Mobil. Det har teke litt lang tid med tanke på at Atea vart mobilleverandør i fjor sommar, men implementasjonen vår av Telenor Bedrift var så total at det har teke tid å få ein jamn, trygg og fin overgang. Det var igjen dette med ekstratenester og korleis dei nyttast, og vi nytta Telenor sine ekstratenester i svært stor grad.


  Litt skamlaus sjølvpromotering der for bedriftsmarknaden altså 🙂

  Liker


 9. Tja.. Ser de selger egne mobilbredbånd sim-kort, men det er vel bare sim-kort en ikke kan ringe med. Tror ikke de kan se/styre hvilke hardware du bruker den fra.

  Liker


 10. Jan Erik Gulliksen De ser IMEI-nummer, som igjen identifiserer telefon / router.


  Jeg tok en chat med Telia her for litt siden vedr. SMS-kvitteringsmeldinger jeg plutselig begynte å bli fakturert for. Fikk da til svar at jeg hadde en OG Pixel og at selv om det ikke er så mange av dem så hadde de lagt merke til at Android Messages med påslått chatte funksjon + OG Pixel ville SMS-kvitteringsmelding være påslått automatisk. Altså den måtte manuelt slås av.


  Lang historie kort: Det er trivielt å avdekke om simkort er i telefon eller ikke 🙂

  Liker


 11. En ting jeg kom på… Mulig de kan se at du har trafikk fra flere IP-adresser på samme abo. Og vis dette er brukt i stor grad, kan det være brudd på avtalen.. Dette er et spørsmål jeg også lurer på.. Har jeg 1TB med data blir det naturlig å tilby seg å dele via Hotspot med andre.. Håper noen med denslags teknisk innsikt kan hjelpe her..

  Liker


 12. Slik dei fleste telefonane fungerer opptrer dei som ein router i hotspot-modus, det vil seie at det ISP ser er trafikk frå mobilen til basestasjon, medmindre dei driv med deep packet inspection eller liknande.


  Det er svært usannsynleg at dei sporar om trafikken er frå mobilen eller frå noko kobla til mobilen.


  Omtrent som breibandsboksa heime, dei ser trafikk frå ein enkelt IP, ikkje kva maskin på innsida som står for trafikken.


  Det er teknisk mogeleg, men truleg så dyrt at dei ikkje gidd (Nextgen-brannmurar som inspiserar pakkestrømmen, dyrt og ressurskrevjande).

  Liker


 13. Har brukt Chili Mobil noen dager nå og er godt fornøyd


  😊👍


  Snakket med kundeservice om Hotspot bruk, å det gikk helt greit så lenge man ikke gikk bananas på videostream.

  Liker


 14. Har 2 abonnement til i ICE. Som er oppført på familien. Ville prøve Chili Mobil nå for å se. Vist ICE svarer med samme tilsvarende datapakke i sine abonnenter så går jeg tilbake til ICE. Synes dem har god service og virker oppriktig.

  Liker


 15. Sitat:


  «Han sier at han sendte Chilimobil en e-post på fredag, men ikke har hørt noe mer siden da. Mandag morgen har det vært flere timer kø på kundeservicetelefonen til selskapet, sier Jørås Sund.


  Min Side hos Chilimobil opplyser dessuten at forbruket på abonnementet hans har vært 0 GB i inneværende måned. 


  – Hva synes du om å få beskjed fredag 16.45, når kundesenteret stenger klokken 17 og har stengt hele helgen? 


  – Det synes jeg de kunne spart seg for. Enten burde de utsatt det til i dag, eller så burde de ha helgeåpent.(…)»


  Kundeservice virker å være kuttet på

  Liker


 16. Dette skal de ha fikset da.. Men, en ting jeg stusset på.. Han sier han har for det meste kjørt speedtest på mellom 50-100GB.. Er det nødvendig å teste med så store datapakker?

  Liker


 17. Kan vere at Chili gjorde dette med vilje dersom dei søkte på namnet hans og såg innlegga hans om at han ville provosere dei. Det var veldig spesiell timing, rett før stengetid på fredag.

  Liker


 18. Vet det går frem av teksten videre, men dette er litt av det negative med små selskaper… kundeservice. .. Chess hadde også tid begrenset åpningstid og tilgjengelighet på kundeservice.


  Scenario: Er på ferie i utlandet og må åpne mobil etter å ha tastet feil pin eller sperre den fordi man har blitt frastjålet mobilen. Hva med servicen da? Ringer febrilsk og blir møtt med for eksempel


  » Velkommen Vi er åpen mandag til


  fredag fra 10-17 » lignende beskjed , og dersom man er heldig, stå og vente i 30-40 minutter i kø i åpningstiden…..


  Men det er bra at chili gjør og har gjort noen grep der.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: