Google

Spotify skrur opp prisene!

Spotify skrur opp prisene!

Spotify skrur opp prisene!

Fra 149 til 169 for Premium Family

34 kommentarer


 1. Eldstemann og undertegnede har gått over til YouTube Music – i alle fall for nye spillelister. Vi har brukt Google Play Music til nå. Fruen gjenstår å migrere (!) over. Tar steget til betalt YouTube Music Premium på neste forfall medio juli.


  Spotify kan ta seg en bolle 😜

  Liker


 2. Migreringen, er det noe de gjør i bakgrunnen for alle nå, eller må man initiere noe selv?


  Har jo et større bibliotek og ganske mye lyttedata i Play Music, og har ikke særlig lyst til å måtte dressere ennå en musikktjeneste til å innse at selv om man hører på Bad Religion og NoFX er det absolutt ingen grunn til å foreslå Wheatus, Smash Mouth eller Blink182.

  Liker


 3. Jeg leser for det mest utenlandske medier når det gjelder tester birger monsen


  Du kan lese her at bitrate er inntil videre satt til 128, men at 265 kanskje kommer…


  https://www.theverge.com/2018/5/25/17391686/youtube-music-review


  Bruker du «search in page» i Chrome finner du info omkring bitrate.


  128 kbps er lavest av alle tilbydere og alle jeg sålangt har sjekket sier den skal (før eller siden) skrues opp. MEN, når Google starter musikk-streaming på 128kbps lukter det «Beta» (assosiert med noe som står seg i flere år!!!! ref. les historien om Gmail)


  Videre burde Google ha nok server kapasitet til å lansere Google Music med minimum 320kbps.. Problemet er at de har ingen planer om å gi oss kvalitet fremfor kvantitet, dette er tross alt Google vi snakker om!!


  I referanse til overskriften på vedlagt URL «YouTube Music finally gets it right» henviser journalisten til det faktum at Google har snakket om musikk-strømmetjeneste I flere år nå.. De bruker bare lang.. Veldig lang tid på å lansere et bra produkt!


  YouTube Music fremstår som et fullverdig produkt, men sannheten at dette er rippet lyd fra sources som lenge har fullt lovlig lastet opp musikk til YouTube. Derav den lave kvaliteten.


  Ønsker en musikk på øret mens en farter rundt i hverdagen er en gjerne ikke skeptisk til hvilke logo som appen har.. $💵€🔫 bestemmer!


  Utfordringen er om en skal betale 119,- (+60,- for 6 familiemedlemmer) =179,- for YouTube Premium Family vs. Spotify Family til kr. 169,- (den nye prisen fra 01.07) når kvaliteten er så mye dårligere enn Spotify!


  Jeg lar det selvsagt være opp til enhver å bestemme.. Men det er grenser for hvor lavt jeg vil synke i kvalitet bare fordi prisen er lav nok!!!


  theverge.com – YouTube Music finally gets it right

  Liker


 4. Selv om man kan finne informasjonen viser jo bare dette at journalistikk er dødt. Man omskriver det man får av pressemateriale.


  Når så mange medier kan omtale youtube music og sammenligne med spotify – men ikke en av dem nevner ordet lydkvalitet…


  Jeg har en del musikk lastet opp til google music. Jeg har aldri betalt der, bare brukt dem som et sted å lagre min egen-rippede musikk. Den er lastet opp i FLAC-format, men derfra strømmer jeg bare til mobilen når jeg er på farten. Så jeg har ikke sjekket hva jeg får tilbake.

  Liker


 5. birger monsen litt usikker på hva du mener med at journalistikk er dødt. Kan garantere deg både mangfold og kvalitet om en søker utenfor landegrenser…


  Google Music var en kul tjeneste for å laste opp et par 10-talls tusen låter uten å vise til hvor opphavet kom fra.. Brukte den jeg også, helt frem til jeg ble opptatt av lydkvalitet.. Kom nok med alderen! 😂


  At ingen av medier du leser omtaler lydkvalitet når det gjelder musikk-streaming er alarmerende. Uansett.. Du skjønner mitt poeng! 😋👍


  Nå vil Google utnytte våre lommebøker samt beskytte seg bak lovlige avtale omkring offentliggjøre lydformater av Video materiale. Derav den lave bitrate.. De har ingen store avtale med plateselskapene!

  Liker


 6. Når det gjelder lyd , -et tankekors er imidlertid at mange fremdeles lytter til musikk i farten gjennom små øreplugger eller gjennom dårlige plasthøytallere fra Elkjøp isteden for å bruke litt ekstra penger på reciever/forsterker og gode Hi-fi/stereohøytallere.


  Det er stor forskjell på lyd på å kjøpe slike høytallere med reciever eller hi-fi anlegg fra disse butikkene: https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/gulvstaende-hoyttaler/


  https://soundgarden.no/lyd-og-bilde/hoyttalere/gulvstaende


  Versus en lydplanke eller «hjemmekinoanlegg » løsning fra denne butikken:


  https://www.elkjop.no/catalog/lyd-hi-fi/no-hjemmekinoanlegg/hjemmekinoanlegg


  https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/gulvstaende-hoyttaler

  Liker


 7. Ivar Choi Espedalen ett av problemene som har felt både electrocompaniet og soundgarden er nok at det bra utstyret fra elektrokjedene har blitt mye bedre med årene samtidig som det virkelig bra utstyret har beholdt sitt prisnivå. Dermed blir pris i forhold til lydkvalitet en brattere kurve fra elkjøp og oppover.


  Det gir igjen færre kunder for de dyre merkene så prisene deres kommer ikke ned akkurat. Ærverdige gamle electrocompaniet prøvde seg jo med en mer moderne serie elektronikk med streamingstøtte og slikt. Men er likevel konkurs. Soundgarden er også konkurs og jobber for å få restrukturert og gjenoppstå bak kulissene. De har vel holdt butikkene åpne.


  Samtidig er terskelen for å tukle med hardware selv høyere. I dag må man jo kunne støtte en haug med digitale format så det er ikke enkelt å være hjemmebygger lenger.

  Liker


 8. Jeg har verken ører eller anlegg til å høre forskjellen på High’en til Google Play Music og ‘lossless’ fra Tidal eller Spotify. Hva «high» betyr i sammenhengen er uvisst, men om en går ut fra Gizmodos test for en tid tilbake: «Google hasn’t revealed what bitrate these settings correspond to, and is pretty cagey about revealing the supported bitrates across its service as a whole (although it does appear to match Spotify’s 320kbps).»


  Bitrate blir også et dårlig måleparameter når en ikke også sier hvilken codec som er brukt. 320kbit MP3 tilsvarer f.eks 192kbit AAC.


  Vel så viktig som den tekniske kvaliteten er kvaliteten på kilden. Jeg hadde Spotify Premium, men droppet den faktisk fordi noen av platene jeg hører mye på hadde merkbart dårligere mastering i Hi-Fi-utgave. Istedenfor å få dynamikken jeg forventet opplevde jeg at topper var justert ned med merkbare volumendringer midt i låten. Dette var merkelig nok ikke tilfelle i lossy-formatene.


  Jeg har som sagt ikke ørene til å oppfatte minimal kompresjon i lyden, takket være både uvettig konsertgjenging og et par uhell på skytebanen, men loudnesstabber og dynamikk hører jeg.

  Liker


 9. Det er vel snakk om den automatiske mixtapen som Youtube forbereder til deg?


  Tenker det er ei stund til Google Play Music kanselleres, men dette er jo Google sitt mønster. Dei har strekt seg for langt med features, men kan ikkje stenge dei så dei lanserer eit nytt og dårlegare produkt medan dei fasar ut det gamle.


  Ref. Allo vs Hangouts.

  Liker


 10. Det er ikke riktig. En kan laste ned album, enkeltsanger og egne spillelister akkurat som andre strømmetjenester.


  Offline mixtape er en automatisk spilleliste som oppdateres daglig hvor enkelte låter endres dynamisk avhengig av hva du lytter til. Det eneste du kan justere her er hvor mange låter skal lastes ned. Du kan ikke styre hvilke.

  Liker


 11. John Magnus Steffensen Ahh.. Da har jeg misforstått den funksjonen.


  Håper de også lar meg lagre offline på SD-kortet.. Har 125 GB til disposisjon. 😀👍

  Liker


 12. John Magnus Steffensen ja, lokal lagring er best uansett!! Men, til musikk, film, bilder osv fungerer SD-kortet meget bra! Men krever et kjapt kort!


  Behøver ikke så mye plass til offline musikk, men kanskje det kommer mer serier og slikt på YouTube video.. Da er det greit å ha litt ekstra plass.

  Liker


 13. Krever egentlig ikke et kjapt kort heller, så lenge kortet er raskere enn innholdet du skal spille av går det veldig greit.


  Jeg går f.eks for 5400rpm-disker til masselagring. Den noe høyere søketiden er ikke en så stor flaskehals at jeg gidder rote med den høyere temperaturen og lavere levetiden til «raskere» disker.

  Liker


 14. Fant ut av det!


  En må først oppgradere YouTube Premium til et Family abo.


  https://www.youtube.com/manage_red


  Deretter kan en velge å dele dette med familien via Google Family..


  Men, nå har samtlige i hustanden gratis i 3mnd.. så da legger jeg i kalnderen når vi gjør skiftet over til Family..


  Litt usikker om de mener 60kr ekstra for alle, eller for hver enkelt bruker..


  119,- + (5personer) 300kr = 419,- eller 119+60 for alle..

  Liker


 15. Knut Erik Hollund Kjipe greier. Men du kan jo ha en jobb konto og en privat konto; koster mer, men det løser et par problem utover musikken. Hadde det ikke vært for at arbeidsgiver er for tungt inne i MS-verdenen til at G-Suite fremstår som en fjern våt drøm, vel, da hadde jeg nok gått for to konti.

  Liker


 16. John Magnus Steffensen sant nok. Jeg bruker YouTjube Music/Premium – resten av klanen er på spotify. De er ikke så endringsvillige og jeg er den eneste med Android phone og google «nykker». Får håpe YouTubeM tar igjen spotify slik at de ønsker seg det etterhvert. 🙂 – nå håper jeg bare google pay kan komme snart, men det er vel en våt drøm også….

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: