Google

Jeg har lenge vært en forkjemper for at Facebook ikke skal få tak i for mye data om meg!

Jeg har lenge vært en forkjemper for at Facebook ikke skal få tak i for mye data om meg!

Jeg har lenge vært en forkjemper for at Facebook ikke skal få tak i for mye data om meg!

Ikke det at jeg føler å ha noe å skjule, men produktet en får fra FB er så ufattelig lite og dårlig, til fordel for tiden en bruker på tjenesten.

Siste skanse er å kjøre FB i nettleseren på mobil! Dermed slipper jeg å ha appen liggende på telefonen. Mindre battreri, mindre data og friheten til selv å bestemme over hvilke data den skal få.

MEN!! Får en kjørt FB Messenger i nettleseren? NEI!!!!! Du må ha appen på telefonen.. dermed kan FB hente like mye fra din tlf som om du har FB appen..

SÅ.. jeg fjerne likeså godt den også!! Og har lenge ønsket å fortelle mine bekjente at jeg svarer ikke på Messenger!

Ønsker en å få tak i meg, så har et utvalg personer mitt telefonnummer (kan ringe og tekste!!) og enda flere har min epost!

Ønsker en å chatte, ja så har jeg Hangouts!! For vide bruker jeg Google Duo!

Vil en alikevel forsøke å chatte via Messenger så er du mest sannsynlig sperret for å sende meg chat (ref. bilde).

Dette er eneste mulighet til å avgrense Messenger når en ønsker å beholde FB-konto, men ikke vil bruke dems chat-tjeneste!

Tungvindt? Jepp.. men, veien å gå!

Nytter ikke å tagge en post på profilen heller med mld «Jeg bruker ikke Messenger», for folk kikker ikke innom profilen lenger!

25 kommentarer


 1. Om du kjører «desktop mode» eller «side for datamaskiner» så kan du lese og skrive fb-meldinger. På ingen måte lettvint, men nok for å stikke innom en gang i mnd. for å se om noen har glemt at du egentlig ikke henger på face.

  Liker


 2. Jeg bruker Disa, unified messaging for Facebook meldinger – har også prøvd å blokkere for å hindre at andre trodde jeg hadde messenger, men det var et uendelig arbeid. Så de som kjenner meg bruker Hangouts, men fra tid til annen kommer det en melding via Facebook.


  Men å satse på en Google platform for IM, er et dårlig tema, da Google’s track record for dette er meget dårlig.

  Liker


 3. John Holme – For å kunne være admin for en Page på facebook, må du ha en privatkonto – Så alle jobber som inkluderer å administrere firmaets «Page» krever Facebook konto.

  Liker


 4. Det kommer kanskje litt an på bransje, Gjermund Buset , kunder i mange bransjer forventer å få kontakt med firma via Facebook – og det kunden forventer bør hen få, så fremt det ikke er tungtveiende grunner til at det ikke burde gjøres.

  Liker


 5. Vi lev diverre i ei tid der Facebook har kritisk masse. Alle må vere på Facebook fordi alle er på Facebook.


  Eg har ein profil der, men den er så tom som eg får den. Den nyttast kun til å lese oppdateringer frå lag og organisasjonar som nektar å halde seg med ei eiga nettside eller anna eigna informasjonskanal.

  Liker


 6. Hangouts John Holme – lever det ennå 🙂 – jeg har gitt opp messenger platformen til Google , de virker fremdeles som de ikke har bestemt seg for hvilken vei de går. Har brukt Telegram litt over ett år og er super fornøyd. GPL kode, finnes på samtlige OS’er – begynner å få ganske mange i vennekretsen konvert over også whatsapp brukere.

  Liker


 7. Bruker hangouts mye sammen med familie.. da gjerne en gruppe chat i hangouts. desverre virker det som at andre (som du sier) har lagt appen til side.


  Google har nå 4-5 apper som er knytt til Hangouts-platformen og det virker uferdig og rotete..


  Men, jeg nekter å flytte kommunikasjon over til FB!!

  Liker


 8. John Holme Opplever det samme som deg. Folk emigrerer frå Hangouts, og eg sjølv bruker det i kombinasjon med SMS/MMS.


  WhatsApp er ei nødløysing ved dårleg/treigt nett ved samtalar til utlandet. Men utan FB-konto (noko eg ikkje har).


  Hadde Microsoft ikkje tukla med Skype og MSN, ville vi truleg brukt det enno.

  Liker


 9. Skype for Business er faktisk ikke så verst, men krystallkula indikerer at Teams vil ta over. Hangouts er fortsatt bra, men jeg tror Android Messenger har potensiale.

  Liker


 10. Lars Fosdal – SfB er håpløst hvis du har mer enn en «device» logget inn samtidig (for Chat) – for Video/audio og møter er det ok, så lenge du har Windows.

  Liker


 11. Teams er vel det som blir den foretrukne klienten etterhvert, i alle fall bedriftsinternt, men er usikker på hvor godt Teams vil håndtere chat med eksterne brukere.


  SfB har sine bruksområder eksternt, spesielt siden den også støtter vanlig Skype (med en del forbehold).


  Det er likevel håpløst at de ikke klarer å levere beskjeder til alle innloggede enheter samtidig. Av og til er det ikke engang til den siste du var aktiv på, hele greia virker noe tilfeldig.

  Liker


 12. Willy André Bergstrøm Med andre ord, treng vi ein ny almen plattform som støtter alle slags operativsystem uavhengig av mobil, TV eller arbeidsstasjon,


  og som er gratis å bruke utan å måtte ofre det den enkelte brukar ser på som sensitive data.

  Liker


 13. Og så må den eliminere fattigdom, kurere kreft og komme med et påbud om minst ei sjokoladekake og ei krydderkake per pavlova i kakelag.


  Ingenting i vegen med å drøyme stort, men vi kjem nok ikkje til å kome dit.


  Noko slikt må finansierast, og dei fleste gratis tenester er finansiert på modellane «vi sel reklame» eller «vi går med underskot til vi entan går under eller blir kjøpt av eit større selskap».


  Donasjonar er eit tredje alternativ, men ein skal ha ein nokså stri straum av pengegåver for å hamle opp med Google og Microsoft, i alle fall på bedriftsmarknaden.

  Liker


 14. Og her har EU gjort eit viktig steg i dei nye reglane for handsaming av personopplysningar. Reklame er greit, men ikkje basert på melding-/aktivitetslog som ein sjølv ikkje har kontroll på.


  Msn var slik i si tid.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: