Google

Til min store frustrasjon har jeg sett over tid at Google Disk har fått mindre og mindre lagringsplass.

Til min store frustrasjon har jeg sett over tid at Google Disk har fått mindre og mindre lagringsplass.

Til min store frustrasjon har jeg sett over tid at Google Disk har fått mindre og mindre lagringsplass. Før Google Foto lanserte Gratis lagring av bilder (max oppløsning 16 MP) hadde jeg allerede rukket å laste opp 72,42GB med data. Og etter noe leting online har jeg funnet ut hvordan jeg kan komprimere 72GB over til Gratis lagring.

https://photos.google.com/settings

Her kan du enkelt trykke Frigjør lagringsplass og de 72GB med data vil bli flyttet over til Gratis lagring med max 16MP.

NB! Jeg bruker ikke Google Foto som lagring av mine bilder for fremtidig backup.. dvs. originalene er lagret på JottaCloud i fullformat!

Eneste jeg behøver Google Foto til et tumbnail view av mine bilder over tid og kategorisert i album.

Hvor mye har du lagret i Google Drive? Og bør du komprimere?

7 kommentarer


 1. Jørund Heimholt Google Foto og Drive (Go) fungerer helt greit til å holde oversikt, men spesielt Google Foto fungerer dårlig som backup av bilder som en ønsker å beholde i full kvalitet. Selv har jeg over 1.500.000 bilder lagret (som jeg har tatt siden slutten av 80-tallet) men, de har jeg synkronisert med Google Foto (Gratis-versjon) og i fullformat via Jottacloud (ubegrenset lagring uten komprimering) kr. 590,- kr pr år.


  Det er pittelitt trist å se folk betale 8-9-10 tusen for en smartmobil for så å kun belage seg på lagring av bilder på max 16MP (gratis)


  Og hva må jeg betale for tilsvarende lagringsplass hos Google? Jo, 179,- pr. måned!!!

  Liker


 2. Jeg bruker Google photos til backup til mobilbilder og er fornøyd. Men jeg tror jeg vil begynne å betale for diskplass i fremtiden.


  Dersom man er hobbyfotograf eller fotograf, skjønner jeg at gratisversjonen til photos ikke er tilstrekkelig. Men for «hvermansen» med mobilkamera er Google photos genialt. 😁

  Liker


 3. Ivar Choi Espedalen Enig at GF er meget bra tjeneste! Ser også flere og flere bruker den på tvers av OS.


  Men, jeg synes lagringsplass hos Google er for dyr!

  Liker


 4. John Holme – for 8Euro i mnd kan du få ubegrenset lagring, reklamefritt, velge at dataene dine skal lagres i Europa +++ – G Suite for Business – that is. Familien kjører dette, lagringskapasitet er noe vi har sluttet å tenke på for lenge siden.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: