Guide Photo

Den etterlengta terrassen

Da vi kjøpte huset i Haugesund endel år tilbake vart det tidlig tatt en avgjørelse å grave opp rundt tomta, inkl terrassen i sør for å starte arbeidet å drenere rundt grunnmuren. Terrassen i sør var også i dårlig stand og behøvde enten en god porsjon TLC eller å bli bygd opp på ny. Og nå i pandemitider, hvorfor ikke bare sette igang.

Planleggingen av ny terassen ble gjort via terassekalkulatoren til ByggMax. Der får en tips til hvilke konstruksjonsvirke en bør velge og hvilke dimmensjoner og lengder. Et tips er å ta listen kalkulateroen har skissert og plukke manuelt etterpå. ByggMax har en unik evne å prise dyrere når en bruke verktøyet å beregne terassen. Vi sparte noen tusen på dette.Vi fikk så levert dette på tomta av ByggMax og det sparte oss en hel del kjøring for å plukke og hente alt selv.

Et vennepar kom å hjalp oss med reisverket til terrassen. Her var planen å bygge et lite overbygg i vest ende av terrassen som gav oss ly for regn og vind. En hel masse 2×4, 2×6, 2×8, skruer av alle slag og stadig sjekke at alt er i vater og riktig vinkel. Da er det godt å være flere på jobben.

Her kan det ses ut som at vi har bygd oss rundt lyktestolpen.. flere som påpekte det da jeg delte bilde på Facebook. Men, den står flere meter fra terrassen i kant av tomten.

Vi støper beina på betong-heller. Og viktig at det da får stå i fred 2 dagers tid.

Mens min samboer skrur terrassebord tar jeg og min far fatt på vegger og tak. Ønsker da at taket skal ha samme vinkel som på huset, samt at senterdrager går midt på verandadøren fra stua. Dette for å sikre at en går tørrskodd ut på terrassen selv om det regner. Muligens må vi inn med en støtte på den venstre drageren. Strekket er 4,70 og i meste laget for en enkel 2×6. Men, jeg ser hvordan det blir til slutt.

Så skal det hele kles med standard bordkledning, og da passet jeg på å få kledningen i samme høyde som kledningen på huset.

Så var det tid for rekkverk. Sjekk gjerne reglene for rekkverk og forsikre om at det blir stødig nok. Her bruker vi 2×4 søyler og skal ha 2×4 under topprekka.

Dette ser litt kaotisk ut, men å legge terrassebord er ikke så lett som en skal ha det til. Riktig avstand mellom bordene, samt om en ikke ønsker å måtte skråskjære siste bord pga skjev vinkel så må en måle og sjekke underveis.

Her bruker vi 48x48mm tverrliggende stokk for bedre feste til rekkverksbordene. Viktig at dette ser fint ut da det er godt synlig fra innsiden.

Her kan en skimte taket også. Det er av typen PVC trapes-tak med UV-filter. Enkelt å arbeide med, men tåler ikke så mye vekt. Taket var ganske kjapt å få på plass, men problemet er å komme til alle steder en vil skru uten å trå på taket. Så jeg må til med et stillas/lift for å få tatt resten. Sammen med mønebeslaget.

Nå mangler bare mønebeslag, takrenne og div lister på hjørner og vindu.. Merker at prosjektet går mot slutten.

En annen plan vi også har er å rive den gamle boda og bygge ny integrert i vestsiden av terrassen. Den vil da bli trekt lengre inn på tomta og kan bygges noe større med tanke på motorsykler, bildekk, hageredskaper, verktøy osv.

All treverk skal nå stå ett års tid før vi skal male. Viktig at det får god tid på seg da det inneholder endel fukt.

Hva synes du?

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

John Holme Blogg

Tech, Hiking, Foto, MMA, Familie og jobb

Bjoa bygdeliste

Partiuavhengig liste i Vindafjord kommune

Høyt & Vilt

NYE NETTSIDER ER UNDER UTARBEIDELSE

Finndalskroken 27

Vi bygger hytte!

Jørgen Knudsen

Digital Markedsfører, innholdsprodusent, KAM og kommunikasjonsrådgiver

Lars Fosdal

I rant, therefore I am.

%d bloggere liker dette: